tiistai 2. syyskuuta 2008

keräilystä ja muusta

Ajattelin nyt kirjoitella hieman tästä keräilystäni. Kerään My little ponyja sekä Barbie- ja MyScene -nukkeja.

Ponien keräämisen aloitin kesällä 2007 kun aloin selvittämään netissä, mikä olikaan lapsuuteni ensimmäisen ponin nimi. Sain sen selville ja samalla eksyin englanninkieliselle ponisivustolle sekä suomenkieliselle ponikeräilyfoorumille, ja siitähän se lähti. Ensi töikseni hankin omakseni tuon samaisen ponin jonka olin lapsena omistanut (se oli nimeltään Flower Bouquet), ja vähitellen - tai oikeastaan aika nopeasti - tuli lisää poneja. Viime talvena tai keväänä keräilytahti kuitenkin hidastui, ja kesän aikana olen pienentänyt kokoelmaani. Nyt minulla on noin 30 ponia.

Keräilen kaikkia ponisukupolvia, eniten taitaa olla g-ykkösiä, sitten g-kolmosia ja vähiten geekakkosia. aluksi olin muuten sitä mieltä että yhtäkään g2-ponia en hanki, mutta kuinkas kävikään... Ensimmäinen g2-ponini oli lohikäärmeponi Puff, ja ensimmäinen geekolmonen Strawberry Surprise. Nuo kaikki kolme tässä mainittua ponia ovat yhä kaikkien aikojen suosikkini.

Kokoelmani on aina pysynyt melko hillittynä (varsinkin nyt kun olen karsinut sitä), koska ensinnäkin haluan pitää sen pienenä, ja toiseksi kelpuutan hyllyyni vain sellaisia poneja jotka miellyttävät silmääni.

Nukkekeräilyni lähti alkuun hillitymmin kuin ponikeräily, mutta melko samoihin aikoihin. Joskus elokuussa 2007 huusin huutonetistä ensimmäinen nukkeni (se oli joku Raquelle nimeltään). Siihen se jäikin pitkäksi aikaa. Raquelle ei ollut niin soma läheltä katsottuna kuin mitä kuvista, enkä innostunut siitä kauheasti. Sen hiukset olivat ruman väriset ja kamalan tuntuiset, ohutta liukasta luirua, ja kaiken lisäksi epätasaisesti leikatut/istutetut. Jossain vaiheessa päätin sitten laittaa sille uuden tukan, ja olen päässyt projektissa niin pitkälle että olen leikannut sen tukan, ostanut kuidut ja tehnyt plugeja valmiiksi :)

Samassa kunnossa on toinen ostamani nukke, Chic Summer, sekin on melko kaljupäinen tällä hetkellä (sen hiukset eivät ole vielä edes saapuneet). Summerin ostin vasta kesäkuussa, eli melkein vuosi ensimmäisen nuken jälkeen.

Summerin jälkeen on tähän päivään mennessä tullut kaksi nukkea, Minnie Mouse -nukke, ja MyScene Kennedy (sellainen rullaluistelija).

Samoin kuin ponien kanssa, myöskään nukkeja en kerää muita kuin "aitoja ja alkuperäisiä" (tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta minulle Mattelin nuket ovat niitä aitoja, sillä lapsuudessani kaikki nukkeni olivat Mattelin valmistamia). Vaikka mieli joskus tekisi ostaa esimerkiksi joitakin japanilaisia keräilynukkeja, saan usein käännettyä pääni niiden suunnasta (tai lähinnä hintalapun suunnasta; ne ovat usein pöyristyttävän hintaisia).

MySceneja kohtaan olin pitkään aika skeptinen ja pidin niitä rumina, mutta tänäänpä sitten ostin ensimmäisen sitä lajia. Ilmeisesti vähän sama juttu kuin ponien kanssa, aluksi pidin geekakkosia rumimpina otuksina maan päällä...

Nukkekokoelmani aion pitää huomattavasti pienempänä kuin ponikokoelmani. Valinnanvaraa ja mahdollisuuksia kyllä olisi vaikka mihin mutta siinäpä se juttu onkin. Aion pitää itselläni maksimissaan kaksikymmentä nukkea, varmaan vähemmänkin, ja osa niistä tulee olemaan niitä nukkeja mitkä olen tunnistanut lapsuuteni nukeiksi. Vaatteits aion kyllä kerätä enemmän :)

Nyt kun keräilyhöpinät on saatu päätökseni, loppukaneetiksi: mulla on läppäri. Vihdoinkin. Tää on periaatteessa valmistujaislahja äiskältä ja tädiltä, mutta vasta näin myöhään tulin sen hankkineeksi. Tuli kyllä kreivin aikaan, toi pöytäkone on niin vanha että se on vain hidastunut päivä päivältä, lataa kaikkea kauhean kauan ja hartaasti ja kaikki pykii. Tää on tosi nopee ja ihana <3

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella mukavalta vaikuttaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno ja kiinnostava blogi sulla=) Linkitin omaan blogiini (:

kumisaapas kirjoitti...

Kiitos molemmille =) Lisään Vuokko sinutkin tuonne omaan listaani.